Nooit eerder is er een tijd geweest waarin de kerk zo snel van kleur verandert. Tussen 1900 en nu is de kerk van bijna 70% Westers omgeslagen naar bijna 70% niet-Westers. En dan vooral door de groei van de kerk in Afrika, Azië en Zuid en Latijns Amerika. Ook in Nederland zijn ruim 800.000 christenen met een niet Nederlandse achtergrond! Is de kerk zich bewust van deze groeiende doelgroep?


Lees meer...

 

Een tijd van culturele verschuivingen...

Een tijd voor netwerken en onderzoek

In een tijd van groeiende culturele diversiteit en individualisering, is het niet vanzelfsprekend dat je elkaar makkelijk vindt over de grenzen van culturen en talen. Zowel een netwerk dat creatieve oplossingen zoekt voor vragen van deze tijd, alsook onderzoek op intercultureel-kerkelijk terrein, zijn harder nodig dan ooit…



Lees meer...

De kerk van de 21e eeuw kan niet anders dan open staan voor het nieuwe interculturele christendom.  Maar hoe doe je dat, wat betekent dat voor je identiteit, welke vaardigheden vergt dat, en wat kunnen we leren van onze kleurrijke mede-christenen? Tijd voor toerusting en praktisch, gastvrij kerk-zijn.  



Lees meer...


Een tijd voor gastvrijheid en toerusting